250 автобуса ще бъдат оборудвани с нашите устройства, хората ще имат възможност

...
250 автобуса ще бъдат оборудвани с нашите устройства, хората ще имат възможност
Коментари Харесай

Ще се плаща с карта и през телефон за билет в градския транспорт в Пловдив

250 рейса ще бъдат оборудвани с нашите устройства, хората ще имат опция да зареждат транспортни документи - транспортни карти или да заплащат с дебитни, или кредитни карти. Ще се управлява всеки един лев доход, като системата е обвързвана с Национална агенция за приходите, а AVL- системата (за следене на автобусите) ще бъде осъвременена.

Това заяви изпълнителният шеф на компания " Тикси “ Николай Недялков. По време на конференцията през днешния ден в Община Пловдив той обясни какво и в какви периоди ще се случва за модернизацията на градския превоз, предава Фокус.

Фирмата завоюва публичната поръчка за 14 млн. лева с Данък добавена стойност, която обгръща и платеното паркиране в " синя зона " и паркингите в града.

На контрольорите ще бъдат предоставени ръчни устройства, които ще вършат инспекция на редовността на пасажерите по рейсовете. Системата ще разрешава да се види дали заплащането е станало и посредством дебитните карти.

Системната, която към този момент е подготвена и създадена, ще обгръща и паркингите, като ще може да се обезпечава и да има паркинг-райд услуги, т.е. - паркинг и транспорт, когато община Пловдив осъществя интермодални терминали или буферни паркинги. Системата го планува и може да се вкара при нужда, конкретизира Недялков.

През септември би трябвало да стартира поетапно внедряването ѝ и образование на чиновниците. Догодина през юни цялата система за таксуване би трябвало да работи и да е интегрирана по всички линии. Оборудването и монтирането ще отнеме няколко месеца, като за задачата ще се направи сериозна организация, защото рейсовете са в придвижване. Междувременно трябва да се образова и целият личен състав и по-късно ще има 4 години поддръжка и администриране на системата. 

В тази за паркиране рискът е стихотворец от компанията реализатор " Тикси ", даже в случай че няма действително заплащане от клиент на оператор поради неплатена телефонна сметка: " След това ще си търсим средства от операторите ", уточни Недялков.

За паркиране и билети в градския превоз ще може да се заплаща и през приложение в телефона, а освен с карти. То ще демонстрира спомагателна потребна информация за потребителите - най-близки паркинги, зарядни станции и така нататък ще има опция и за абонамент. 

" По този метод ще сложим завършек на опашките за закупуване на карти от възпитаници и пенсионери по гишетата, а те ще се зареждат от разстояние ", съобщи Недялков.

По думите му ще се прави действителен разбор и калкулации с действителни данни и на рейсовете, и на пасажерите, тъй че системата да се трансформира съгласно техните потребности.

Следващите 4 години са от решаващо значение за това общественият транспорт да е по-модерен и по-екологичен. Това съобщи заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Той напомни, че сега се осъществя градска железница - S-Ban. Вече тече първият стадий с пробива под ЖП гарата и покачване на Бетонния мост, вторият включва покачване на линията и отпушване на " Пещерско шосе ", " Свобода " и " Шести септември ", а третият - удължение на линиите до Скутаре и Тракия икономическа зона, тъй че да се улесни придвижването на хората до работните им места.

От остарялата система ще се види дали може да се употребяват старите валидатори, бордовите компютри и GPS - устройствата. По спирките системата няма да се сменя.

Предстои смяна на наредбата за продажба на транспортни документи. След една година общината ще има действителна информация за продадени билети и да може да предоговори заплащането на километър на превозвачите и да реализира надзор, като ще се върви към закупуване на електрически рейсове и даване на линии на общинското дружество " Екобус ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР